Mogyorókrémes sajttorta recept
A Mogyorókrémes sajttorta hozzávalói:Tésztához:
38 dkg zabkeksz
10 dkg teavaj
Krémhez:
50 dkg mascarpone
20 dkg tejföl
3 db tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg nutella
3 dkg étkezési keményítő
Tetejére:
3 ek nutella (púpos ek)
3 dkg mascarpone
A Mogyorókrémes sajttorta elkészítési módja:
A kekszet beletesszük egy zacskóba, és jól összetörjük egy nyújtófa segítségével. A vajat picit megolvasztjuk, és összedolgozzuk a kekszmorzsával. (Nem kell összeállnia, nedvesen morzsalékos lesz.) Egy tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és elegyengetjük benne a kekszes masszát. A krémhez a mascarponét a tejföllel és a tojásokkal jó simára kikeverjük robotgép segítségével, közben hozzáadjuk a kétféle cukrot, és végezetül az étkezési keményítőt. Jól összedolgozzuk. Kétharmadát beletöltjük a tortaformába a kekszes alapra, a maradék részét összekeverjük 6 dkg nutellával, és körkörösen rácsurgatjuk a fehér masszára. 160°C-on előmelegített sütőben készre sütjük. Mikor kész megvárjuk míg kihűl, majd a mascarponét elkeverjük a nutellával, és megkenjük vele a torta tetejét.
sütési hőfok: 160°C előkészület: 15 perc
sütés: 20 perc
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 0097d6c444, 2013. nov. 6. 06:32
A mogyorókrémes sajttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.