Almatorta citromkrémmel recept
Az Almatorta citromkrémmel hozzávalói:30 dkg reszelt alma
10 dkg zsír
30 dkg cukor
30 dkg liszt
1 citrom reszelt héja
3 tojás
2 cs sütőpor
só
A krémhez:
1 tojás sárgája
1/2 citrom leve
20 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
20 dkg porcukor
Az Almatorta citromkrémmel elkészítési módja:
A zsírt a cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük. Beletesszük az almát, a citromhéjat, azzokkal is összekeverjük, majd a tojások csipet sóval felvert fehérjét hozzátesszük óvatosan, hogy ne törjön össze. Beleszitáljuk a liszttel elkevert sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, másfél ujjnyi magasságúra. 220 fokon tűpróbáig sütjük, rácsra borítva hagyjuk kihűlni. A krémhez a cukrot és a tojások sárgáját 1 dl vízzel gőz fölött sziruppá főzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a vaníliás cukrot és a citrom levét, majd a vajjal habosra keverjük. Megkenjük vele a félbevágott tortalapokat.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. nov. 4. 09:24
Az almatorta citromkrémmel elkészítési módja és hozzávalói.