Diós-habos süti / Királyfánk (ami nem is fánk! ) recept


35 dkg rétesliszt
15 dkg zsír
15 dkg cukor
1 citrom rszelt héja+ egy kis leve is
3 tojás sárgája
fél sütőpor
hab:
3 tojásfehérje habnak felverve
15 dkg cukorral
belekeverünk 10 dkg darált diót
Összeragasztáshoz: baracklekvár
A Diós-habos süti / Királyfánk (ami nem is fánk! ) elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztát és vékonyra kinyújtjuk.Kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. A diós habból egy-egy kis kanállal teszünk minden tésztadarabra.Így sütjük. Mikor megsült,kettesével összeragasztjuk baracklekvárral. Jópofa,finom és sokáig eláll./ feltéve,ha nem fogy el pillanatok alatt! :)/
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tikka, 2009. jún. 27. 19:37
A diós-habos süti / királyfánk (ami nem is fánk! ) elkészítési módja és hozzávalói.