Almás, krémes, piskóta recept
60 perc
Az Almás, krémes, piskóta hozzávalói:
Tészta: 26 dkg cukor
6 tojás sárgája
6 evőkanál viz
pici só
24 dkg lisztbe 1 sütőpor
6 tojásfehérje habnak felverve, 6 dkg
cukorral keményedésig továbbverni
Krém: másfél csomag vaniliás pudingot, fél liter tejjel felfőzünk, ha besűrüsödött levesszük a tűzről és jól kihütjük.
20 dkg Ráma
15 dkg cukor
Az Almás, krémes, piskóta elkészítési módja:
A cukrot, a tojássárgát és a sót kikeverjük, majd kanalanként hozzádjuk vizet és azzal is kevejük, majd a sütőporos liszt következik és végül a hab.Nagyméretü sütőt kibélelünk alufóliával és megkenjük margarinnal. Erre teszünk másfél kg re- szelt almát, majd ráöntjük a piskótát és előmelegitett sütőben megsütjük. Amikor megsült kiboritjuk ugy hogy az alma legyen felül és jól kihütjük. Ha kihűlt rátesszük a krémet (a Rámát és a cukrot kiverjük hozzáadjuk a kihült pudingot és rákenjük az almára.A tetejére csokoládé mázt teszünk, két csoki rámegy.
Nagyon jó lakodalmi sütemény!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. febr. 26. 18:25
Az almás, krémes, piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.