Vizes piskóta recept
50 perc
A Vizes piskóta hozzávalói:
-4 tojás
-24dkg cukor
-20 dkg liszt
-1 citrom leve, héja reszelve
-8 kanál viz
-1 sütőpor
Töltelékhez:
-lekvár
-kevés rum
-1 vaniliás cukor
A Vizes piskóta elkészítési módja:
A 4 tojás fehérjét feverjük habnak és hűtőbe tesszük. A sárgákat kikeverjük a cukorral és a kanalanként hozzáadott vizzel.Hozzáadjuk a citrom levét és héjját. A liszthez keverjük a sütőport és azt is a masszához keverjük. Végül hozzáadjuk a felvert habot. Zsirozott, lisztezett nem nagy tepsiben sütjük. Ha megsült kihűtjük. Levágjuk mind a négy szélét és a széleket összetörjük, kikeverjük a lekvárral,rummal van. cukorral. A tésztát kettőbe vágjuk megkenjük a töltelékkel, porcukrozzuk, szeleteljük és esszük. Jó étvágyat! Ünnepiesebbre is lehet készíteni, ha 15 dkg margarint kikeverünk l0 dkg porcukorral és a töltelékkel összekeverjük, teszünk hozzá egy kis kakaót, kb. 1 evőkanál, és így kenjük meg a tésztát.
Sosem esik össze.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: emrus, 2008. febr. 20. 09:51
A vizes piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.