Diós-csokis baklava recept
sok:)
A Diós-csokis baklava hozzávalói:
50 dkg vékony rétestészta lap
30 dkg darált dió
10-15 dkg durvára reszelt csokoládé
1,5 csomag margarin
1,5 dl tej
3 csomag vaníliás cukor
2 db citrom
70 dkg cukor
A Diós-csokis baklava elkészítési módja:
A rétestészta lapokat egyesével rakjuk a tepsibe (csak a kezdőlap kettő). Minden lapot meglocsoljuk a margarinnal, amit a tejben, vaníliás cukorral felolvasztottunk, és mindegyik lapra szórunk a darált dióból, és a reszelt csokiból. Addig rakjuk, míg el nem fogy a hozzávaló anyag, majd kidaraboljuk kb. 7x7 cm kockákra és utána még átlósan is elvágjuk, hogy háromszögeket kapjunk, és betesszük sülni 180 fokon, a középső sínen. Ez idő alatt megfőzzük a szirupot a cukorból, citromból (melyet vékony karikákra szeltünk fel). A cukorra vizet öntünk, úgy, hogy kétujjnyira legyen a víz a cukor felett. A citromot ne főzzük szét, előbb ki kell szedni, félre rakni (ez idő alatt már eléggé megízesítette a szirupot). Amikor kisült a Baklava ráöntjük a szirupot, rárendezzük a citromkarikákat, és félre tesszük, hogy bele szívódjon a szirup.
Ha előző nap készítjük el a sütit, akkor van elég idő a szirup felszívódáshoz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. aug. 23. 16:47
A diós-csokis baklava elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.