Tegnapi almás lepényem recept
A Tegnapi almás lepényem hozzávalói:50 dkg liszt
2 tojás sárgája
15 dkg zsír v vaj
1 kis pohár kefir
3dkg cukor
kevéske só
1 tojás a megkenéshez
töltelékhez:
1 kg alma
fahéjas cukor ízlés szerint
vaníliás cukor ízlés szerint
citrom reszelt héja
és kevéske zsemlemorzsa
A Tegnapi almás lepényem elkészítési módja:
A tészta anyagait összegyúrom,ketté veszem, 1 órára letakarva pihenni teszem almát meghámozom, a reszelő nagyobb felén lereszelem kinyomkodom a levét, kinyújtom a tészta egyik felét, a tepsibe terítem, megszórom zsemlemorzsával, ráteszem az almát, megszórom fahéjas cukorral, ráreszelem a citrom héját letakarom a tészta másik kinyújtott felével,és felvert tojással megkenem, villával megszurkodom kb 23 percet sütöm közepes lángon ízlés szerint meg lehet hinteni vaníliás cukorral is
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 5arany9, 2011. aug. 23. 12:33
A tegnapi almás lepényem elkészítési módja és hozzávalói.