Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tegnapi almás lepényem recept

Tegnapi almás lepényem recept

A Tegnapi almás lepényem hozzávalói:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
15 dkg zsír v vaj
1 kis pohár kefir
3dkg cukor
kevéske só
1 tojás a megkenéshez
töltelékhez:
1 kg alma
fahéjas cukor ízlés szerint
vaníliás cukor ízlés szerint
citrom reszelt héja
és kevéske zsemlemorzsa


A Tegnapi almás lepényem elkészítési módja:
A tészta anyagait összegyúrom,ketté veszem, 1 órára letakarva pihenni teszem almát meghámozom, a reszelő nagyobb felén lereszelem kinyomkodom a levét, kinyújtom a tészta egyik felét, a tepsibe terítem, megszórom zsemlemorzsával, ráteszem az almát, megszórom fahéjas cukorral, ráreszelem a citrom héját letakarom a tészta másik kinyújtott felével,és felvert tojással megkenem, villával megszurkodom kb 23 percet sütöm közepes lángon ízlés szerint meg lehet hinteni vaníliás cukorral is


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tegnapi almás lepényem elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook