Darált húsos ragu hántolt árpával recept
A Darált húsos ragu hántolt árpával hozzávalói:(2 személyre)
15 dkg sertés darált hús
1 ek. kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
őrölt bors
2 ek. ketchup
őrölt paprika
só
2 marék fagyasztott zöldborsó
1 szál sárgarépa
só
1 ek. kókuszolaj
kb.15 dkg hántolt árpa
forró víz
két marék gyermekláncfű levél
salátalé (víz, só, ecet, édesítőszer)
A Darált húsos ragu hántolt árpával elkészítési módja:
A hántolt árpát egy megfelelő edényben felforrósított kókuszolajon megfuttattam. Úgy kezeltem, mint a rizst, de az árpán nem látszott, hogy kifehéredett volna:( Amikor már jónak találtam, felöntöttem két- és negyedszeres mennyiségű forróvízzel (egy bögrében mértem ki az árpát, ugyanabban a bögrében a forróvizet is), sóztam, beletettem a zöldborsót és a felkarikázott sárgarépát, majd takaréklángon (legkisebb fokozat) működő sütőbe tettem. Kb. fél óra alatt magába szívta a vizet és megpuhult. Ez idő alatt a zöldségek is megpuhultak. A raguhoz a vöröshagymát apró kockákra vágtam és felforrósított kókuszolajon, megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a darált húst, azt addig pirítottam, amíg kifehéredett. Sóztam, borsoztam, tettem rá 2 ek-nyi ketchupot és egy kevés őrölt paprikát. Megfuttattam a hússal, majd egy kevés vizet öntve rá, a hús puhulásáig pároltam.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. ápr. 16. 18:55
A darált húsos ragu hántolt árpával elkészítési módja és hozzávalói.