Cukorbeteg - reggeli (beszélgetés)
Teljes kiőrlésű toast, Aranycipó pékségből vagy Interspar saját márkás toast kenyere.
Ezek pici, vékony, könnyű szeletek.
2-2,5 szelet kenyér? Hány gramm?.
Én egy tk kenyeret eszek reggelire,6 falat,42 gramm.
Nem tiltott, de nekem felviszi. Még az elején minden étkezés előtt-után mértem, ezekkel kudarc.
Igazából minden felviszi, ami kalóriás...húsból sem lehet bezabálni.
Én sem ehetem őket. Túrót pl. semmikor.
Ennek ellenére kis doboz kefir felét zabpehellyel szoktam, kávéba, teába nem teszek semmit. Szerencsére édes italokat nem is szeretem.
Már évek óta magam sütöm a kenyeremet Tk. Aldis lisztből, nekem bevált.
Én semmit se méricskélek, ahogy esik úgy puffan, de mértékkel fogyasztok mindent, nem úgy mint régen.
Az abonett rettenetes választás. Puffasztott termékek tilosak cukorbetegnek. Gyors felszívódású és az egekbe lövi az inzulint, cukrot.
Hány g ch a reggelid?
Amit én szoktam enni: tojásos bulgur, vöröslencse virslivel tk kenyérrel, bármilyen tk kenyeres szendvics salátával, hagymás rántotta paprikával tk kenyérrel, bulgurkoch/rizskoch, tejbegríz kakaóval(habtejszín + tk tönkölydara, ha éhesebb vagyok akkor teszek még hozzá zabkorpát is), ha több időm van akkor tk toastkenyerek megkenve majonézzel, közéfogva sajtot, salátát, 2 szelet lepirított bacont, egy tükörtojást lágy sárgájával
Én is magam sütöm a tk. lisztből a kenyeret, sokkal olcsóbb, mint készen venni, és sokkal egészségesebb.
Kevesebb ch, és mivel rostosabb mint a fehér liszt, hamarabb telít, és később éhezünk meg.
Először méricskélni kell az élelmiszereket. Kell egy pontos mérleg, amin kis mennyiségeket, grammokat is tudsz mérni.
Ezt ha 2-3 hétig csinálod, utána már szemre is tudni fogod, miből mennyit lehet enni.
Amikor a diétát csináltam, belefért a reggelibe 2-2,5 szelet teljes kiőrlésű toast vajjal, sajttal, sonkával és egy kicsi paradicsom. Viszont nem mindegyik kenyér volt jó. A König Ludwig pl. nagyon megdobta a cukrot, az Aranycipós és az Interspar saját márkás teljes kiőrlésű toast volt a legjobb ebből a szempontból.
A tej is dobott a vércukron nagyot.
Gyümölcstea, kávé cukor nélkül?
Mindent lehet enni, a lényeg, hogy kevés CH legyen benne. "Cukorbeteg lettem" naplómban sok minden van, akit érdekel, belenézhet.
Reggelire ma, pl. egy szelet kenyeret ettem, kockasajttal, sonkával, 1 db paradicsommal. Utána ittam egy 2/1-ben kávét. Meglepődve vettem tudomásul, hogy a cukrom felment 9-re 6-ról. 13-kor mértem, akkor 4,2 volt. Kíváncsi leszek, mennyire megy fel, ebédre rakott krumplit ettem.
Cukorbetegeknek reggeli. Tippek, tanácsok.
Mit lehet reggelire enni?