Cukor vagy édesítő? (beszélgetés)
Inkább kevesebb cukor, mint édesítő.
Két hét használat után megfájdul tőle a hasam. :/
Cukor.
A nagymamám 2 teáskanál cukrot tesz minden 2dl teába. Még nézni is rossz. 2-3 ilyen teát iszik meg naponta.
Ja, a nagymamám 94 éves és minden másnap a piacon maga vásárolja a kajához a cuccokat.
Azt mondják, a cukor "fehér méreg".
Lehet, hogy a nagyim ezt még nem hallotta...?:))))
ha választani kell akkor inkább cukor
abból is barna cukor
de van nyírfacukor az mégjobb
de a fruktóz is jó, az íze teljesen elfogadható
cukor
se nem diétázom, se nem vagyok cukorbeteg, így az élvezetekről nem mondok le
De Te tudod tulipán :) Na én innen kiléptem...
További jó fórumozást Nektek! v:)
Teljesen egyetértek veled.
De mindenből mértéket kell tartanunk. Ha pár gramm édesítőt használunk naponta - én speciel nem, mert utálom -, akkor abból nem származhat senkinek sem baja.
Szerintem.
A cukortól meg igen - ha valaki cukros. És én erről beszéltem.
:-)
Hát én cukrozom a dolgokat...de ez egyén kérdése. :) A cukrot meg úgy teszem a sütikbe, ahogy le van írva... :)
Egy biztos...az édesítő kevésbé egészséges, mint a cukor. Ezért nem szeretem, ha azt hangsúlyozzák a tv-ben is, hogy inkább édesítőszerrel ízesítsünk.
Lehet, de akkor meg minek? Miben? A sütiben annyi van, amennyi van, folyadékban meg nem muszáj használni egyáltalán. Én pl a limonádét is naturon iszom.
:-)
Mert túlfinomított, ezáltal baromi gyorsan emeli a vércukorszintet és gyorsan le is 'ejti', ezáltal kívánsz mindig több és több sütit.
A nyers nádcukor úgy működik, mint a teljes kiőrlésű lisztféleségek, lassan emeli meg a vércukor szintet (figyeld meg egyszer, ha ilyen kenyeret vagy tésztát eszel, mennyivel később leszel éhes) és lassan ereszti vissza. Ezáltal nem vagy csak alig emelkedik a cukorszint. Persze, emeli, de nem olyan vészesen és egészségtelenül.
A legjobb lenne a kalóriamentes természetes édesítőszer, mint pl. a stevia, de egyrészt az is nagyon drága, másrészt annak viszont van mellékíze rendesen. Pedig süthető, főzhető, de a kesernyés íz olyan erős, hogy én egy fiolával ki is dobtam. Egyszerűen undorító íze volt. Vagy pont én akadtam rá egy rossz fajtára. Azt mondják, tablettában nem olyan rossz, de én már nem hiszem.
Ahhoz meg drága, hogy próbálgassam.
De a xilitet kipróbáltam és nagyon finom.
:-))
Igen, én sem vagyok okosabb, de állandóan tájékozódom. A fehér répacukor a lehető legegészségtelenebb valami. A barna nádcukor már nem annyira. A méz valóban a legjobb, de próbáljátok már ki kávéba! Brrrr...
Én nagyon ritkán sütök, de akkor xylitollal (muszáj, mert a férjem diabéteszes) és/vagy kis édesítővel. Egyébként kávét, teát magam részéről édes nélkül iszom, csak úgy naturálisan.
:-)
Igen,a mez meg a barbnacukor valoban egeszsegesebb a feher cukornal,de kaloriatartalmuk ezeknek is igen magas...
Visoznt mostmar az a kerdes(hosszu tavon!),hogy az alakunkra vigyazzunk,vagy maradjunk egeszsegesek.Mert ugy-e ha hizunk a sok cukor miatt az sem egeszseges...
További ajánlott fórumok:
- Cukor helyett melyik édesítőszert ajánlanád, ételekhez és sütemény készítéséhez, ha van tapasztalatod?
- Ha a zabpelyhet ledarálom és a gofriba azt teszek fehér liszt helyett és folyékony édesítőt cukor helyett az hányas kódú lesz?
- Létezik, hogy az édesítőszertől vagyok rosszul?
- Hogyan kell gyümölcslekvárt készíteni cukor ill. édesítő nélkül?
- Melyik az az édesítőszerféle, aminek az íze legjobban hasonlít a cukorhoz?
- A folyékony édesítőszerből hány csepp hány deka cukornak felel meg?