Hogyan kell gyümölcslekvárt készíteni cukor ill. édesítő nélkül? (tudásbázis)
Nem darálom,ennek a héja összepödrődik,mint az eredetinek.Félbe,vagy negyedbe vágom,hosszába.
Ha sok szilva lesz,kipróbálom darálva is,és megírom a végeredményt.
Amikor készen van beleteszem üvegekbe,és tető nélkül berakom a még forró sütőbe.Nem kell rá tartósító,én csavaros tetőt teszek rá még melegen,de volt olyan is,hogy már kihűlt.
Ecetből azt hiszem 1dl kell 4-5kg szilvához,jobb könyvekben benne van a recept.
Ez érdekes!
Hogyan csinálod pontosan a sütős szilvalekvárt?
Ledarálod a szilvát és simán betolod a sütőbe?
Szilvalekvárt tepsiben,kis lángon lehet főzni,csak kevés ecet kell alá.Igaz,hogy hosszú idő,de rá se kell nézni órákig,keverni meg nem is szabad.Amíg nem próbáltam el se hittem,hogy ugyanolyan,mint az üstben főzött.Nem kell félteni a sütőt,mert nem csapkod.Gázsütőben csináltam eddig,idén lesz a villanysütő próbája.
Kenyérsütő gépben is lehet lekvárt főzni,de még nem főztem benne.
Esetleg gyümölcscukorral egészségesebb lenne a lekvár.
Nekem egyszer sikerült így a baracklekvár, mert annyira édes volt a gyümölcs, hogy a cukor csak "rontott" volna rajta.:))
Elképzelhetőnek tartom, hogy csak nagyon érett, édes fajtájú gyümiből lehet így,.....
További ajánlott fórumok:
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Hogyan kell körtéből gyümölcslevet készíteni?
- Csokoládét házilag, folyékony édesítőszerrel lehet készíteni?
- El lehet készíteni a dzsemet édesítőszerrel?
- Eper és sárgabarack lekvárt szeretnék készíteni édesítőszerrel, hogy kell csinálni?
- Bodza szörpöt édesítővel lehet készíteni?