Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell gyümölcslekvárt készíteni cukor ill. édesítő nélkül? fórum

Hogyan kell gyümölcslekvárt készíteni cukor ill. édesítő nélkül? (tudásbázis)


2009. jún. 15. 20:09
Köszönöm, megnézem ,hogy mi van benne!
12. Yulcsy
2009. jún. 15. 11:03
Én láttam az üzletekben diabetikus cukrot.Esetleg azt is megnézheted.
2009. jún. 14. 19:09
Köszönöm nektek! Megint okosabb lettem!
10. Gy.Ibi
2009. jún. 14. 18:48

Nem darálom,ennek a héja összepödrődik,mint az eredetinek.Félbe,vagy negyedbe vágom,hosszába.

Ha sok szilva lesz,kipróbálom darálva is,és megírom a végeredményt.

Amikor készen van beleteszem üvegekbe,és tető nélkül berakom a még forró sütőbe.Nem kell rá tartósító,én csavaros tetőt teszek rá még melegen,de volt olyan is,hogy már kihűlt.

Ecetből azt hiszem 1dl kell 4-5kg szilvához,jobb könyvekben benne van a recept.

2009. jún. 14. 18:33
Sőt, a szilván kívül a csersznyét és a szőlőt is lehet ezzel a módszerrel "lekvárosítani".
8. 6b959121ac (válaszként erre: 7. - Gy.Ibi)
2009. jún. 14. 18:15

Ez érdekes!

Hogyan csinálod pontosan a sütős szilvalekvárt?


Ledarálod a szilvát és simán betolod a sütőbe?

7. Gy.Ibi (válaszként erre: 4. - 6b959121ac)
2009. jún. 14. 18:06

Szilvalekvárt tepsiben,kis lángon lehet főzni,csak kevés ecet kell alá.Igaz,hogy hosszú idő,de rá se kell nézni órákig,keverni meg nem is szabad.Amíg nem próbáltam el se hittem,hogy ugyanolyan,mint az üstben főzött.Nem kell félteni a sütőt,mert nem csapkod.Gázsütőben csináltam eddig,idén lesz a villanysütő próbája.

Kenyérsütő gépben is lehet lekvárt főzni,de még nem főztem benne.

Esetleg gyümölcscukorral egészségesebb lenne a lekvár.

6. 6b959121ac (válaszként erre: 5. - Yulcsy)
2009. jún. 14. 17:19
Én is ilyesmire gondoltam , csak teljesen cukor nélkül. Kíváncsi vagyok mi lesz belőle. Próbálok minél kevesebb szénhidrátot enni és etetni a családommal. Egy próbát megér.
2009. jún. 14. 17:09
Nem tudom mennyire akarsz mesterséges anyagokat használni a lekvárhoz, de a dzsemfixekkel esetleg érdemes lehet megpróbálni.Én tegnap készítettem eperdzsemet vele, az 500 g cukor helyett csak 200 g tettem bele, szépen besűrűsödött és finom lett.Talán ezzel próbáld meg.
4. 6b959121ac (válaszként erre: 3. - 6190a5cfb4)
2009. jún. 14. 15:58
Nagyanyám 30 évvel ezelőtt még üstben főzte a szilvalekvárt. Szerintem abban sem volt cukor. Ez azonban egész napos program volt. Ehhez nekem nincs se energiám , se időm. Talán tud valaki egyszerűbb módszert is. Az biztos előny, ha jó érett a gyümölcs.
2009. jún. 14. 15:47

Nekem egyszer sikerült így a baracklekvár, mert annyira édes volt a gyümölcs, hogy a cukor csak "rontott" volna rajta.:))

Elképzelhetőnek tartom, hogy csak nagyon érett, édes fajtájú gyümiből lehet így,.....

2009. jún. 14. 15:41
Szeretném a gyümölcsöket a maguk természetes módján élvezni, nem beédesítve. Tudtok erre valamilyen megoldást?
2009. jún. 14. 15:39
Hogyan kell gyümölcslekvárt készíteni cukor ill. édesítő nélkül?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook