El lehet készíteni a dzsemet édesítőszerrel? (tudásbázis)
Szia!
Bár nem ez a kérdés, de hátha ez is alternatíva: Én tisztán cukor nélkül raktam el a lekvárokat egy ideje. Pl. az eper így picit savanyúbb, de a tavalyi sárgabarack igazán finom. Én mondjuk egyébként sem vagyok az édes dolgok híve.
Az a fontos a cukor nélküli lekvárnál, hogy rendesen ki legyen sterilezve az üveg (én a cumisüveg sterilezőt fogtam be erre) és rendesen vákumozva legyen a cucc. Én bébiételes üvegekbe rakom el, így ez ellenőrizhető, hiszen a tetején van egy pattintható rész. Beletöltöm a forró lekvárt, rácsavarom a tetejét, 4-5 percre fejreállítom, majd jól betekerem az üvegeket plédbe, termopulcsiba, és reggelre kiszívódik a levegő, így elállnak a lekvárok. Sem cukor, sem tartósító, sem sűrítő, sem semmi nincs benne. De mondom, az édesebb gyümikkel jobb (pl. sárgabari, szilva)
További ajánlott fórumok:
- Hogy lehet olyan jó állagú sültkrumplit készíteni, mint a McDonaldsban? (kívül ropogós, belül puha)
- Recepteket kérnék, amit kenyérsütőben lehet készíteni
- Hamyka boszorkánykonyhája avagy mindent elkésziteni természetesen és adalék anyag mentesen amit csak lehetséges!!
- Csokoládét házilag, folyékony édesítőszerrel lehet készíteni?
- Ki tudja, hogyan kell késziteni a ribizli dzsemet?
- Eper és sárgabarack lekvárt szeretnék készíteni édesítőszerrel, hogy kell csinálni?