Csülkös sóskaleves recept
A Csülkös sóskaleves hozzávalói:250g füstölt csülök
250g sóskapüré
2dl tejszín
30g liszt
30g Vegeta
10g törött fekete bors
10g cukor.
A Csülkös sóskaleves elkészítési módja:
A füstölt csülköt előző este hideg vízben beáztatjuk, majd másnap a vizet leöntjük róla. Annyi tiszta vízzel tesszük fel főni, amennyi a csülköt jól ellepi. Olyan puhára főzzük, hogy a csont magától kicsússzon belőle. Ezután a leszűrt és kicsontozott húst metéltre vágjuk. A csülöklevet 1 literre kiegészítjük, beletesszük a húst és a sóskapürét, majd 10 percig kis lángon főzzük. Közben a lisztet és a tejszínt simára keverjük, majd a forrásban lévő levesbe beleöntjük, és folyamatosan kevergetve, 5 percig forraljuk. Vegetával, borssal, cukorral ízesítve, forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. febr. 18. 15:55
A csülkös sóskaleves elkészítési módja és hozzávalói.