Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csülkös sóskaleves recept

Csülkös sóskaleves recept

A Csülkös sóskaleves hozzávalói:
250g füstölt csülök
250g sóskapüré
2dl tejszín
30g liszt
30g Vegeta
10g törött fekete bors
10g cukor.


A Csülkös sóskaleves elkészítési módja:
A füstölt csülköt előző este hideg vízben beáztatjuk, majd másnap a vizet leöntjük róla. Annyi tiszta vízzel tesszük fel főni, amennyi a csülköt jól ellepi. Olyan puhára főzzük, hogy a csont magától kicsússzon belőle. Ezután a leszűrt és kicsontozott húst metéltre vágjuk. A csülöklevet 1 literre kiegészítjük, beletesszük a húst és a sóskapürét, majd 10 percig kis lángon főzzük. Közben a lisztet és a tejszínt simára keverjük, majd a forrásban lévő levesbe beleöntjük, és folyamatosan kevergetve, 5 percig forraljuk. Vegetával, borssal, cukorral ízesítve, forrón tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csülkös sóskaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook