Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csülkös sóskaleves recept

Csülkös sóskaleves recept

Elkészítési idő 60 perc

A Csülkös sóskaleves hozzávalói:
25 dkg füstölt csülök
25 dkg sóskapüré
2 dl tejszín
1 dkg ételízesítő
3 dkg liszt
1 dkg törött fekete bors
1 dkg cukor.


A Csülkös sóskaleves elkészítési módja:
A füstölt csülköt előző este beáztatjuk hideg vízben, majd másnap az áztató vizet leöntjük és annyi tiszta vízzel tesszük fel főni, amennyi a csülköt jól ellepi. Olyan puhára főzzük, hogy a csont magától kicsússzon belőle. Ezután a leszűrt és kicsontozott húst metéltre vágjuk. A csülöklevet egy jó literrel kiegészítjük, beletesszük a húst, a sóskapürét, majd 10 percig kis lángon főzzük és fűszerezzük őrölt borssal, ételízesítővel, cukorral. Közben a lisztet és a tejszínt simára keverjük, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe és folyamatosan kevergetve 5 percig forraljuk. Forrón tálaljuk közben külön csészében hideg tejfölt is kínálhatunk hozzá.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csülkös sóskaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook