Csülkös sóskaleves recept


25 dkg füstölt csülök
25 dkg sóskapüré
2 dl tejszín
1 dkg ételízesítő
3 dkg liszt
1 dkg törött fekete bors
1 dkg cukor.
A Csülkös sóskaleves elkészítési módja:
A füstölt csülköt előző este beáztatjuk hideg vízben, majd másnap az áztató vizet leöntjük és annyi tiszta vízzel tesszük fel főni, amennyi a csülköt jól ellepi. Olyan puhára főzzük, hogy a csont magától kicsússzon belőle. Ezután a leszűrt és kicsontozott húst metéltre vágjuk. A csülöklevet egy jó literrel kiegészítjük, beletesszük a húst, a sóskapürét, majd 10 percig kis lángon főzzük és fűszerezzük őrölt borssal, ételízesítővel, cukorral. Közben a lisztet és a tejszínt simára keverjük, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe és folyamatosan kevergetve 5 percig forraljuk. Forrón tálaljuk közben külön csészében hideg tejfölt is kínálhatunk hozzá.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. aug. 3. 19:21
A csülkös sóskaleves elkészítési módja és hozzávalói.