Csokoládés eper tejszínhabbal recept


50 dkg eper
20 dkg étcsokoládé
5 dkg porcukor
1 dl tejszín
3 dkg vaj
1/2 zacskó vaníliás cukor
A Csokoládés eper tejszínhabbal elkészítési módja:
Kemény, ép epreket válasszunk, jól mossuk meg és szárítsuk le jól. Közben a csokoládét olvasszuk fel lassú tűzön a margarinnal, a tejszínt verjük félkemény habbá a porcukorral. Az epreket mártsuk hústűvel a csokoládéba, csöpögtessük le, és alufóliára szedjük, itt hagyjuk megdermedni. Tejszínbe mártogatva fogyasszuk.
Cukorbetegek édesítőszerrel készíthetik el.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a7a90ace89, 2008. ápr. 20. 19:45
A csokoládés eper tejszínhabbal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.