Mese almás recept
A Mese almás hozzávalói:
½ kg liszt
1 csomag sütőpor
kevés só
20 dkg cukor
1 egész tojás, 1 tojás sárgája
15 dkg zsír
2 dl tejföl
vaníliáscukor
őrölt fahéj
mazsola
ízlés szerinti mennyiségű alma (min. 5-6 db, nagyságtól függően)
A Mese almás elkészítési módja:
A 1/2 kg lisztet, 1 csomag sütőport, kevés sót és 20 dkg cukrot 1 egész tojással, 15 dkg zsírral és 2 dl tejföllel összegyúrunk. A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almatöltelékhez 1 csomag vaníliáscukrot, mazsolát és őrölt fahéjat is tegyünk. A tészta másik felével az almát betakarjuk s tojás sárgájával megkenve, villával megszurkáljuk. Forró sütőben világosbarnára sütjük. A kész tésztát vaníliáscukorral bőven meghintjük.
Minél több almát reszelünk le és tesszük bele, annál finomabb lesz [de azért vigyázzunk, hogy a végén át tudjuk a süteményt harapni:))].
Cukorbetegek is megcsinálhatják cukor nélkül. Úgy is finom lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: a7a90ace89, 2007. szept. 30. 07:44
A mese almás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.