Borleves recept
A Borleves hozzávalói:1 liter fehér bor
1 citrom héja körbevágva (egyben)
fél liter tejföl
6 tojás sárgája
ízlés szerint cukor
A Borleves elkészítési módja:
Az 1 liter bort az 1 citrom levágott héjával és az ízlés szerinti cukorral felforraljuk. A fél liter tejfölt a6 tojás sárgájával és pár evőkanál meleg borral összekeverni majd lassan a forró borhoz önteni. Le kell hűteni és hidegen jó fogyasztani!
Állandóan keverni kell a forró bort, hogy ne csomósodjon be a tejföl!
A levágott citrom héja maradhat addig benne, míg el nem fogy maga a "leves".
Kelemes "borozást" kívánok!:))
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: a7a90ace89, 2007. júl. 17. 13:16
A borleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.