Csirkecomb kétféle szőlővel recept
A Csirkecomb kétféle szőlővel hozzávalói:(kb. 1,2 kg) egész csirke
3 dkg vaj
25-25 dkg fehér és kék szőlő
1 citrom
őrölt bors
só
olaj, a sütéshez
A Csirkecomb kétféle szőlővel elkészítési módja:
A csirkét serpenyőbe tesszük, forró olajban minden oldalát jól átpirítjuk, majd kiszedjük, tűzálló tálba tesszük, és sóval, borssal ízesítjük. 2 dkg vajat teszünk rá, és forró sütőben puhára sütjük. A szőlőt leszemezzük, kiválasztunk hat fehér meg hat kék szemet, és a citrom levével összeturmixoljuk. A többi szőlőszemet a maradék vajban, serpenyőben megfonnyasztjuk. A megsült csirkét darabokra szedjük, a visszamaradt zsiradékot serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szőlő- és citromlevet, 2 dl vizet, felforraljuk, és állandóan kevergetve besűrítjük. A csirkehúst tálra tesszük, köré rendezzük a szőlőszemeket, és tálaljuk. A mártást tálkában adjuk mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. febr. 19. 16:33
A csirkecomb kétféle szőlővel elkészítési módja és hozzávalói.