Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csirkecomb kétféle szőlővel recept

Csirkecomb kétféle szőlővel recept

A Csirkecomb kétféle szőlővel hozzávalói:
(kb. 1,2 kg) egész csirke
3 dkg vaj
25-25 dkg fehér és kék szőlő
1 citrom
őrölt bors

olaj, a sütéshez


A Csirkecomb kétféle szőlővel elkészítési módja:
A csirkét serpenyőbe tesszük, forró olajban minden oldalát jól átpirítjuk, majd kiszedjük, tűzálló tálba tesszük, és sóval, borssal ízesítjük. 2 dkg vajat teszünk rá, és forró sütőben puhára sütjük. A szőlőt leszemezzük, kiválasztunk hat fehér meg hat kék szemet, és a citrom levével összeturmixoljuk. A többi szőlőszemet a maradék vajban, serpenyőben megfonnyasztjuk. A megsült csirkét darabokra szedjük, a visszamaradt zsiradékot serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a szőlő- és citromlevet, 2 dl vizet, felforraljuk, és állandóan kevergetve besűrítjük. A csirkehúst tálra tesszük, köré rendezzük a szőlőszemeket, és tálaljuk. A mártást tálkában adjuk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei


A csirkecomb kétféle szőlővel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook