Kínai gyöngyök recept
A Kínai gyöngyök hozzávalói:30 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricakeményítő
6 evőkanál sűrített, cukrozott tej
10 dkg kókuszreszelék
A Kínai gyöngyök elkészítési módja:
A rizslisztet és a kukoricakeményítőt egy nagyobb tálban összevegyítjük. Hozzáöntünk 2 dl meleg vizet, a sűrített tejet, és gyors mozdulatokkal kemény tésztát gyúrunk belőle, majd hosszú hengerekre nyújtjuk. A hengereket egy szűrőben összehajtva forrásban lévő víz fölé tesszük, és 15 percig gőzöljük. Amikor kissé kihűltek, széthajtjuk a hengereket, egyforma darabokat vágunk le, és kis golyókat formázunk belőlük, majd mindegyiket meghempergetjük kókuszreszelékben. Lehűtve tálaljuk.
Egzotikus gyümölcsökből összeállított konzerv gyümölcskompótot kínáljunk mellé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. febr. 16. 16:55
A kínai gyöngyök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.