Csokikrém cseresznyével recept
A Csokikrém cseresznyével hozzávalói:25 dkg étcsokoládé
7,5 dkg vaj
2 tojássárgája
6 tojásfehérje
3 dkg porcukor
A kompóthoz
30 dkg cseresznye
2,5 dl víz
20 dkg cukor
A Csokikrém cseresznyével elkészítési módja:
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd a tojás sárgákat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokikrémbe forgatjuk. A krémet kelyhekbe töltjük, és hideg helyre tesszük. A vizet a cukorral felforraljuk, 10 percig főzzük benne a cseresznyét, majd kihűtjük, és hűtőbe tesszük. A csokikrém mellé kínáljuk.
A cseresznyét ízesíthetjük 1 evőkanál cseresznyepálinkával. A csokikrém tetejét díszíthetjük 1-1 szem cseresznyével.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 17b4718bd7, 2008. febr. 16. 17:05
A csokikrém cseresznyével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.