Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokikrém cseresznyével recept

Csokikrém cseresznyével recept

A Csokikrém cseresznyével hozzávalói:
25 dkg étcsokoládé
7,5 dkg vaj
2 tojássárgája
6 tojásfehérje
3 dkg porcukor

A kompóthoz
30 dkg cseresznye
2,5 dl víz
20 dkg cukor


A Csokikrém cseresznyével elkészítési módja:
A csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor forrni kezd, belekeverjük a kis darabkákra tördelt vajat, majd a tojás sárgákat. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a csokikrémbe forgatjuk. A krémet kelyhekbe töltjük, és hideg helyre tesszük. A vizet a cukorral felforraljuk, 10 percig főzzük benne a cseresznyét, majd kihűtjük, és hűtőbe tesszük. A csokikrém mellé kínáljuk.

A cseresznyét ízesíthetjük 1 evőkanál cseresznyepálinkával. A csokikrém tetejét díszíthetjük 1-1 szem cseresznyével.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokikrém cseresznyével elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook