Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Cseh fánk -Tarkedli. recept

Cseh fánk -Tarkedli. recept

A Cseh fánk -Tarkedli. hozzávalói:
45 dkg liszt
4 dkg élesztő
2 db tojás
2 dkg olvasztott vaj
1/2 liter tej
1 evőkanál porcukor
1/2 kk só
olaj a sütéshez
barack lekvár lehet bármelyik lekvár
vaníliás porcukor


A Cseh fánk -Tarkedli. elkészítési módja:
Felfuttatom az élesztőt cukorral majd hozzáadom a tojássárgákat, lisztet, sót, tejet, vajat és kelesztem kb félórát. Mikor megkelt felverem a tojásfehérjét és a tésztához keverem. Tarkedlisütő nélkül teflonsütőben is kilehet sütni. Kiolajozott-zsírozott sütőbe kanállal szaggatom a tésztát. Mindkét oldalát átsütöm. Lekvárral, porcukorral megszórva tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A cseh fánk -tarkedli. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook