Császármorzsa 2. recept
60 perc
A Császármorzsa 2. hozzávalói:
30dkg búzadara
5dkg cukor
pici só
fél liter langyos tej
3 tojás sárgája
3 tojás kemény habja
10 dkg zsír
5 dkg mazsola
A Császármorzsa 2. elkészítési módja:
A búzadarát, cukrot és a pici sót langyos tejben áztatjuk! Ha a dara megduzzad, hozzákeverünk cukrot a tojás sárgáját és a kemén habot. A zsírt egy zománcozott sütőben szét kenjük, beleöntjük a tésztát, elsímítjuk és megsütjük. Nem kell kiszárítani! Azután két cm-es kockákra vágjuk a tűzhely tetején, ahol nem forró, addig keverjük amíg darabos morzsára széteseik. Ha van a masszába keverhetünk mazsolát. Tálon felhalmozva, cukrozva tálaljuk. Lekvárt vagy málna szörpöt adunk hozzá. melegen tálaljuk.
Nagyon finom, ajánlom mindenkinek!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: angel890327, 2007. jan. 19. 19:00
A császármorzsa 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.