Coq au vin recept
A Coq au vin hozzávalói:4 szelet bacon,
4 csirkemell csont nélkül, de a bőr maradjon rajta,
10 db kisebb (2,5 cm átmérőjű) gyöngyhagyma,
1 csésze húsleves,
1 csésze száraz vörös bor,
1 csésze kimagozott aszalt szilva,
1 csésze pecsenyelé (leveskockából),
1 teáskanál szárított kakukkfű.
A Coq au vin elkészítési módja:
A szeletelt bacont forró serpenyőben süssük ki, amíg szép barna és ropogós nem lesz. Szedjük ki papírtörülközőre és itassuk le róla a felesleges zsírt. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk be, és a szalonna zsírján süssük mindkét oldalukat 6 percig, majd szedjük ki tányérra a húst. A visszamaradt zsírba tegyük bele a megpucolt hagymákat, és pirítsuk addig, amíg kissé barnák nem lesznek (kb. 4 percig). Szűrjük le a zsírt a hagymáról, majd adjuk hozzá a húslevest, bort, az aszalt szilvát, a pecsenyelét és a kakukkfüvet. Fedjük le az edényt, és főzzük addig, amíg a hagyma meg nem puhul (kb. 6 perc). Vegyük le a fedőt, és forraljuk a mártást sűrűre (kb. 10 perc). A sült csirke-melleket tegyük vissza a szószba, és főzzük még legalább 2 percig, hogy a hús is átmelegedjen. A csirkét szedjük tányérra, öntsük le a szósszal, és tegyük a csirke tetejére a ropogós szalonnadarabkákat is. Ezt az ételt akár egy nappal hamarabb is elkészíthetjük. Hűtőben lefedve tároljuk, majd másnap lassan melegítsük fel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Lolita63, 2011. júl. 7. 21:52
A coq au vin elkészítési módja és hozzávalói.