Citrom lekvár recept
A Citrom lekvár hozzávalói:40 dkg cukor,
1 kg citrom,
1 dl víz.
A Citrom lekvár elkészítési módja:
Hámozd meg a citromokat, úgy, hogy a fehér héjuktól is teljesen megszabadítod őket. 3 napra áztasd be őket és 8 óránként cseréld ki rajtuk a vizet. Az áztatás után darabold fel őket apróra és távolítsd el a magjaikat. Egy lábosban állandó kevergetés mellett főzd fel a cukrot a vízzel, majd add hozzá a feldarabolt citromokat. Körülbelül fél óra alatt készre fő a lekvár. Ha túl szilárdnak érzed az állagát, egy kis vízzel még higíthatsz rajta főzés közb
Kategória: Befőttek, lekvárok receptjei
A receptet beküldte: 3e804694de, 2013. febr. 18. 15:44
A citrom lekvár elkészítési módja és hozzávalói.