Burgonyás pogácsa recept
A Burgonyás pogácsa hozzávalói:80 dkg liszt
3 db tojás
40 dkg margarin
5 dkg élesztő
1 kg burgonya
A Burgonyás pogácsa elkészítési módja:
Elkészítés: A 80 dkg lisztből, 3 db tojással, az 1 dl langyos tejben megfuttatott élesztővel és a szükséges mennyiségű tejjel leveles tészta lágyságú tésztát gyúrunk. Az 1 kg megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. Ha langyos, a margarinnal és kevés sóval jó habosra keverjük. A masszát a kinyújtott tésztára kenjük és hajtogatjuk. Ezután negyedórát pihentetjük, majd újra hajtogatjuk. A műveletet háromszor megismételjük. Ezután kinyújtjuk, szaggatjuk, és előmelegített sütőben megsütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: .Léna., 2011. szept. 13. 10:37
A burgonyás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.