Burgonyás lángos recept
70 perc
A Burgonyás lángos hozzávalói:
20 dkg sima liszt
20 dkg durum liszt
10 dkg teljes kiőrlésű liszt
25 dkg főtt sárga burgonya
2,5 dkg élesztő
2-3 dl tej
só, 1 tk cukor
1 tojás
olaj
tejföl, fokhagyma, reszelt sajt
A Burgonyás lángos elkészítési módja:
Az élesztőt 1 dl tejben, cukorral felfuttatjuk. A liszteket összekeverjük, majd hozzáadjuk az áttört burgonyát,sózzuk a tojást, és a megfuttatott élesztőt. A maradék tejet langyosan a keverékhez adjuk, jól összekeverjük, és elkezdjük dagasztani. Géppel csinálom, ha kell még folyadék, akár a megfőtt burgonya levéből is tehetünk hozzá, de langyos tej is jó! Jól átdolgozzuk, és kelni hagyjuk (40 perc) Az olajat magas falú serpenyőben feltesszük melegedni. A megkelt lángos tésztát szilikonos lapon hosszúkásra formálom, és műanyag lappal fel darabolom, ha meleg az olaj megformázom, és kisütöm a lángost. Vigyázzunk a túlhevített olajtól, nehogy megégessük! Jó étvágyat! Az időben a kelesztés is benne van!
Fogyaszthatjuk, sósan, de fokhagymásan, és sajttal tejfölösen is finom!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. okt. 20. 19:09
A burgonyás lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.