Mangó chutney recept
70 perc
A Mangó chutney hozzávalói:
5 e k cukor, vagy édesítő
3 e k olaj
1 dl borecet
1 fej hagyma, a legjobb a mogyoró hagyma
3 mangó, ne legyen túl érett
diónyi gyömbér
fokhagyma, só, chili
késhegynyi kurkuma
A Mangó chutney elkészítési módja:
Megmosom, megtisztítom a mangót, kockákra vágom. A hagymát, és a fokhagymát is, és apró kockára vágom. Az olajat magas falú teflon serpenyőbe teszem, felmelegítem meg karamellizálom benne a cukrot, majd beleteszem a hagymát, jól átforgatom, üvegesre készítem, és pici vizet öntök hozzá, és megfőzöm .Ekkor öntöm hozzá a kockára vágott mangót, majd a fokhagymát, és beleöntöm a borecetet. Hozzáteszem a reszelt gyömbért, és lassú lángon főzöm 40 percig, többször megkeverem. Ízesítem, pici só, és késhegynyi kurkuma, és aki szereti chilivel is ízesítheti, készre főzöm, majd botmixer segítségével pépesítem. Nagyon finom különleges ízű chutneyt kapunk. Jó étvágyat!
Ez egy Dél ázsiai szósz, kitűnő grillezett húsokhoz, és sajtokhoz!
Lezárt üvegben a hűtőben tárolható.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. okt. 14. 17:30
A mangó chutney elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.