Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tejszínes tokány recept

Tejszínes tokány recept

Elkészítési idő 35 perc

A Tejszínes tokány hozzávalói:
50 dkg sertés hús
2 dl főző tejszín
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kanál mangalica zsír
só, majoránna, petrezselyem


Tejszínes tokány

A Tejszínes tokány elkészítési módja:
A húst megmosom, vékony csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, apró kockára vágom, majd a mangalica zsíron üvegesre párolom, ráteszem az apróra vágott fokhagymát, párszor átkeverem, majd beleforgatom a húst. Fehéredésik hagyom párolódani, egy kiskanál majoránnával megszórom, sózom hagyom főni, ha szükséges kevés vizet öntök rá. kb 20 perc után ráöntöm a főző tejszínt, és sűrűre főzöm, meghintem kevés petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánok!

Köretként nokedlit csináltam hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A tejszínes tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook