Tejszínes tokány recept
35 perc
A Tejszínes tokány hozzávalói:
50 dkg sertés hús
2 dl főző tejszín
1 fej vörös hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kanál mangalica zsír
só, majoránna, petrezselyem
A Tejszínes tokány elkészítési módja:
A húst megmosom, vékony csíkokra vágom. A vöröshagymát megtisztítom, apró kockára vágom, majd a mangalica zsíron üvegesre párolom, ráteszem az apróra vágott fokhagymát, párszor átkeverem, majd beleforgatom a húst. Fehéredésik hagyom párolódani, egy kiskanál majoránnával megszórom, sózom hagyom főni, ha szükséges kevés vizet öntök rá. kb 20 perc után ráöntöm a főző tejszínt, és sűrűre főzöm, meghintem kevés petrezselyemmel. Jó étvágyat kívánok!
Köretként nokedlit csináltam hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: f047cd7294, 2019. szept. 26. 16:18
A tejszínes tokány elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.