Brokkolis rakott burgonya recept
1 perc
600 kcal
4 személyre: 60 dkg burgonya, 60 dkg brokkoli, 5 dkg vaj, 1 őrölt szerecsendió,
4 tojás, 3 dl tejszín, 10 dkg mozzarella.
A Brokkolis rakott burgonya elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, sós vízben puhára főzzük. A brokkolit rózsákra szedjük, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A burgonyát meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. Hőálló tálat kivajazunk a vaj felével. A tálba egy sor burgonyát fektetünk, majd brokkolit, és megint burgonyát, amíg elfogynak. Sózzuk, borsozzuk,megszórjuk a szerecsendióval. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások sárgáját elkeverjük a tejszínnel, és ráöntjük. Ráreszeljük a sajtot, apróbb darabokban rászórjuk a maradék vajat, és kb. 20 perc alatt pirosra sütjük.
Készíthetjük nyers alapalapanyagból is, de akkor lefedjük alufóliával 10-15 percre, majd továbbsütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Mayramay, 2008. ápr. 16. 08:59
A brokkolis rakott burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.