Boros, fűszeres báránysült recept
120 perc
A Boros, fűszeres báránysült hozzávalói:
1,5 kg bárányhús
3 ág rozmaring
2 dl száraz fehér bor
őrölt fekete bors
só.
A Boros, fűszeres báránysült elkészítési módja:
A bárányhúst vékonyan beolajozzuk, sóval, borssal ízesítjük. Tepsibe helyezzük, és hozzáadjuk a rozmaring ágakat. Ízlés szerint tehető mellé felszeletelt sárgarépa, zellert, petrezselyem illetve zöldbab. A bort és egy pohárnyi vizet aláöntjük, majd a tepsit alufóliával lefedjük és az előmelegített sütőbe toljuk, ahol 180 fokon egy órán át pároljuk. Utána a fóliát levéve mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Körítése a zöldségek, de adhatunk mellé párolt rizst, vagy petrezselymes burgonyát is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2017. febr. 22. 08:12
A boros, fűszeres báránysült elkészítési módja és hozzávalói.