Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Citromos báránysült recept

Citromos báránysült recept

A Citromos báránysült hozzávalói:
1,5 kg bárányhús
2 citrom
2 cikk fokhagyma
1 babérlevél
rozmaring
zsálya
1 dl olívaolaj
egész bors



A Citromos báránysült elkészítési módja:
A húst a sütés előtt két nappal készítsd elő. Vágd finomra a zöldfűszereket és a fokhagymát, sózd, és dörzsöld be vele a megmosott, szárazra törölt bárányhúst. Tedd egy mély porcelántálba, öntsd rá az olajat, tegyél rá pár szem borsot, locsold meg bőségesen citromlével, majd fedd be citromkarikákkal. Hűvös helyen két napig pácold, közben forgasd meg néha. Forró sütőben süsd meg, és közben gyakran locsolgasd a páclével. Köretnek ajánljuk a sült burgonyát és a friss salátát.


Kategória: Húsételek receptjei


A citromos báránysült elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook