Birsalmás yorkshire puding recept
A Birsalmás yorkshire puding hozzávalói:1 evőkanál vaj
15 dkg barnacukor
2 db birsalma
2 db tojás
15 dkg liszt
2 dl tej
2 evőkanál étolaj
csipetnyi só
A Birsalmás yorkshire puding elkészítési módja:
Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd szórjuk hozzá a 10 dkg cukrot. Tegyük bele a meghámozott és vékony kisdarabokra felvágott birsalmát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a cukor barnulni nem kezd és szépen bevonja a megpárolódott birsalmadarabokat. Vegyük le a tűzről és hagyjuk kisé kihűlni. Egy keverőtálba üssük a tojások fehérjét, majd habverővel verjük fel nem túl kemény habbá. Szórjuk bele a maradék 5 dekányi cukrot, a tojások sárgáját, jól verjük fel ismét, adjuk hozzá a lisztet, tejet, csipetnyi sót, majd az egészet keverjük simára. Csorgassunk pár csepp étolajat muffin sütőformákba, majd töltsük meg félig a puding tésztájával. Kanalazzunk a tetejére a megpárolt birsalmából, és az egészet süssük meg forró 200 fokos sütőben. A sütési ideje körülbelül 15 perc, ez idő alatt a sütőt nem szabad kinyitni, mert könnyen összeeshet. Ha elkészült, még forrón tálaljuk vaníliafagylalttal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2015. nov. 1. 08:20
A birsalmás yorkshire puding elkészítési módja és hozzávalói.