Mézes-diós kenyér recept
A Mézes-diós kenyér hozzávalói:30 dkg sütőporral kevert liszt
csipetnyi só
75 g finomított barnacukor
50 g apróra vágott dióbél
2 tojás
3 evőkanál méz
szűk 1/4 liter tej
50 g vaj
+ egy nagyobb sütőforma (nekem: 23cm x 13 cm x 5cm-s van)
A Mézes-diós kenyér elkészítési módja:
A lisztet és a sót nagy keverőtálba szórom, hozzáadom a cukrot és a dióbelet jól összekeverve. A feltört tojásokat a mézzel és a tejjel egy másik tálban összekeverem. A két tál tartalmát összedolgozom, beleöntve a felolvasztott vajat is. Híg tésztát kell kapni :) Ezt a sütőformába öntöm és előmelegített sütőben, kb egy órán át sütöm.
A formát persze előtte ki kell vajazni és a szélét nem árt zsírpapírral szegélyezni, hogy amikor elkészül, könnyebben ki lehessen varázsolni onnan...
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 6a3eea43f2, 2008. jan. 20. 18:17
A mézes-diós kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.