Betty mézeskalácsa recept


2ek puha margarin
20 dkg porcukor
2 kk szodabikarbóna
60 dkg liszt
2 kk mézeskalács füszerkeverék
2 tojás
20 dkg méz
csipet só
A Betty mézeskalácsa elkészítési módja:
A margarint elkeverjük a szitált porcukorral,szódabikarbónával,fűszerekkel,sóval,tojással,mézzel.Majd beleszitáljuk a lisztet és alaposan összegyúrjuk,fóliába csomagolva 1-2 napig hűtőben pihentetjük. Kb 1/2cm vastagságúra kinyújtjuk,kiszurjuk a formákat és közép meleg sütőben/180-190c-on/kb 10 percig sütjük.(Melegen még puha,ilyenkor kell lyukasztani ha fára akarjuk tenni).Jól záródó fém dobozban tartjuk,Kb 2 hét alatt be puhul.
Fogyasztás elött 2-3 héttel sütjük,akkor a legjobb.Ha díszíteni szeretnénk:Máz 15dkg szitált porcukrot kikeverünk 1 tojás fehérjével+csepp citromlével,habosra(nem habnak),zacsiba rajuk a csucskét lecsípjük és már rajzolhatjuk is a mintákat.:-)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: betty1372, 2009. nov. 26. 12:12
A betty mézeskalácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.