"Busó"pogácsa recept
A "Busó"pogácsa hozzávalói:50dkg liszt
25dkg zsír(vagy margarin)
2 tojás sárgája
2dkg élesztő
2dl tejföl
2kk só
1kkcukor
A "Busó"pogácsa elkészítési módja:
Az élesztőt tejfölben feloldjuk,belekeverjük a tojás sárgákat és a cukrot.A lisztet elkeverjük a sóval,elmorzsoljuk a zsiradékkal,a közepébe beleöntjük az élesztős keveréket,jól kidolgozzuk.Egy éjszakát hütöben pihentetjük!Másnap lisztezett deszkán jól átgyúrjuk,kb 1.5-2cm vastagra ki nyújtjuk,berácsozzuk,pici szaggatóval kiszúrjuk.Atetejét tojással meg kenjük,1/2órát pihentetjük.210Fokon sütjük.Nem szabad közben kinyitni a sütö ajtót!!!
Néhány napig friss marad.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: betty1372, 2009. nov. 12. 11:22
A "busó"pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.