Bejelenthet-e a könyvelő visszamenőleg júniustól? (tudásbázis kérdés)
Tisztességes MAGYAR!!! fehér bőrű anyuka vagyok aki, egy kérdésre szeretet volna választ kapni,"
Pfffff
Értem, én sekomálom a cigény gyerekgyárat, d ha te nem gondolkoztál a trv-ek figyelelmbevételével akkor te is sumákolni akartál
Amikor munkanélküli voltam, melóztam feketén, de leadóztam akkor is a pénzem "egyéb bevétel " rovatban és ha lehetett vezettem az Alkalmi Könyvet, később fizettem a tb-met és a nyugdíj járulékomat
Szoval semmi sumákság visszamenőleg!
Hogy neked sem tudott az állam munkahelyet adni?
Elmúlt az ingyen leves, neked is, nekem is.
Igy lett elég évem a nuggersághoz
A nagy tisztességedben azért meg ne feledkezzünk arról, hogy éppen TB csalásra készülsz. Ne csodálkozz, ha ez nem tetszik mindenkinek. Az ismerősöd könyvelőjét kellett volna megkérdezned, akkor megkímélted volna magad a nemtetszéstől.
Néhány évvel ezelőtt volt lehetőség arra, hogy a nyugdíjból hiányzó éveket meg lehetett vásárolni, max. 5-öt. Nézzetek utána, van-e lehetőség a biztosítási jogviszony pótlására. Ez az egyetlen járható út.
Az a gond, hogy nem csak a bejelentés „elfelejtésének” utólagos pótlása kerül itt szóba, hanem kilóg a lóláb, hogy ez egy ténylegesen utólagos „mahináció”. Az fog kibukni, hogy a 08-asok (ez a havi járulékbevallás) sem mentek be Rólad a NAV felé. Tehát akkor itt nem csak a júniusi bejelentés „felejtődött el”, hanem havonta nem is lett beadva a járulék bevallásod, mert valóban nem voltál a cégnél (papíron sem). Ez így nagyon kilóg.
Ha mégis belemegy az ismerős cég, nem árt tisztázni előre, hogy ki mit akart, mert ha büntetést rónak ki, azt meg kell valakinek fizetni ténylegesen.
Milyen jó is lenne ha az emberek előre gondolkodnának!
Szülni akarok, szerzek akár névleges munkahelyet, hogy majd...
Munkanélküli vagyok, orvos kellene, de nem fizettem a tb-t magam után
A "párom" nem jelentett be a vállalkozásába mert "sokba került", leszázalékoltattam magam, még nem vagyok nyugdíjkorú, de özvegy lettem/RIP/
és nem kaphatom az özvegyi nyugdíjat, 28ezerböl élek
Melóztam fekemunkásokkal, kérdeztem mi lesz a nyugdijukkal, mi lesz a tb-vel
Majdcsak lesz valami!
stb.
Miért eső után köpönyeg, sokaknál?
Szerinted van az a könyvelő aki 5-6hónapra visszamenőleg korrigálni foga a jelentéseket, mondván hogy elfelejtkeztek rólad?
Munkavállalást gyes alatt amúgy is csak a gyerek egy éves kora után lehet, az is korlátozva van
További ajánlott fórumok:
- 2012. júniustól babaproject - Beszélgessünk, amíg összejön!
- Ha 8 évig nincs fizetve a Tb, kérhetik visszamenőleg?
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Ha szemeteltem és felírták a rendszámomat, de negyed óra múlva visszamentem és összeszedtem a szemetet akkor lehetek bajban?
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok!