Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok! (beszélgetés)
Az elmúlt időszakra visszatekintve manapság már alap elvaras lett a teljes v részmunkaidoben a home office a munkavallalok részéről.
Őszintén azon csodálkozom h egy vilagjarvany kellett ahhoz h a munkáltatók rajojjenek h nem attól függ a munka elvégzése h hol ülünk. Olyan abszurd ez. Mintha az őskorban lennénk és most fedeztuk volna fel a tüzet kb 🤣🤣🤣🤣
Én már 10 éve is sokszor itthonról dolgoztam, micsoda újdonságok! 😆
Én, mint írtam bejárok hetente, két hetente 1 napot és nagyon nem megy bent a meló.
Délig szinte semmit nem csinálok, mert annyira szétszórt vagyok bent, hogy nem tudom mit, hogyan csináljak. Komolyan úgy bénázok, mintha most kezdenék dolgozni egy munkahelyen:DDDDD
Amikor ho-ba mentünk márciusba, akkor ugyan ezt csináltam az első héten itthon, mert akkor meg azt voltam képtelen megszervezni, hogy mit milyen sorrendbe csináljak.....
Nem jó.
Mi tavasszal voltunk home officeban, majd visszarendeltek mindenkit. Nagyon rossz volt visszaszokni. Az könnyítette meg, hogy a kollegákkal lehetett személyesen találkozni, bandázni. Nyáron a járvány sem pörgött.
Aztán jött az ősz, novemberre keresztbe-kasul lefertőztük egymást. Így decemberre újra home office-t rendeltek el. Végre.
De januártól megint menni kell. Talán márciusig kitart a természetes védettségünk, ha egyáltalán van, aztán újra lefertőzzük egymást. 😕
Most a kollegákkal való "bandázás" sem fog javítani a helyzeten, mert óvatosabbak leszünk. Azért sok embert megrágott nálunk ez a vírus, van aki még mindig küzd szövődménnyel.
Én néha tudatosan beszélek itthon, elmagyarázom a kutyának, hogy mit csinálok, ha a fiam nincs itthon, még énekelgetek is.
Ha van munkám, akkor a TV szól.
Sajnos a h.o-ra jellemző a szótlanabbá válás, mondtam is a kiscsaládomnak, hogy egyes napokon ugy éreztem magam, mint egy csendes őrült.
Különben B tervként kerestem másik munkát is ...
Ha belegondolok, nyugdíjasként ugyanilyen, sőt rosszabb lehet annak, aki megszokta a pörgést.
Mikor covidosok lettünk, első hét gyorsan elment, örültünk, hogy felhettünk. Amint jobban éreztük magunkat, csak ténferegtünk összevissza itthon... kicsit aggódom a jövőt illetőleg, mert ez nem perspektíva 🙂
Ha a közvetlen kollégáimmal beszélek én sem települgetek.:)
Viszont, ha más osztályokról beszélek kollégákkal/vezetőkkel akkor átülök egy másik háttér elé.
Családban próbáltam azt, hogy háttérképet teszek fel. Megkérdezték, hogy mikor költöztem/mikor rendeztem át a lakást.:)
Nekem azért hiányzik, hogy bejárjak melózni.
Igaz, nem unatkozok itthon, jelenleg a fiam is itthon van, így nem vagyok egyedül, a férjem is hazaugrik napközben, hogy együtt kávézzunk, ebédeljünk, váltsunk néhány mondatot, de a napi mozgásom kevesebb lett.
Sokkal jobban kell figyelnem a kajálásra, sokszor nincs időm lemenni sétálni egyet, hogy behozzam az elmaradást.
Valamint észre vettem magamon, hogy sokkal szótlanabb lettem. A férjem és a fiam szokta megjegyezni, hogy mennyire csendes vagyok mostanában...
Tehát, nekem azért hiányzik egy kicsit a bejárás...
Pedig tavasszal nagy sztrájkolás volt, hovy mi lesz így, nem akarjuk! 🙂
Nálunk a családban aki vállalkozókén dolgozik, büdös életben nem megy vissza alkalmazásba. Világ legjobb dolga, ha nem lihegnek a nyakadba, nem kell senkit kerülgetni, nincs intrika, áskálódás. Persze, ha ugyanannyit fizetnek, ugyanolyan adózási formában. Szállítják a munkát, nem kell vadászni rá.
Őszintén szólva, imádnám...🙂 Sajnos, még egy kicsit ki kell bírnom.
Nálunk szeptembertől naponta 1 embernek be kell mennie az irodába dolgozni, így minden nap más megy be, ami azt jelenti, hogy heti 1 alkalommal bent dolgozok és teljesen egyedül.
Értelme nincs és mi sokkal hatékonyabbak vagyunk itthonról, de a más osztályokon dolgozókat zavarja, hogy mi IT-ok nem járunk be, ők meg igen, ezért lett kitalálva ez a beosztás.
Nem szeretem, mert ilyenkor egyedül ülök az irodába és unatkozok, bár igyekszem megteremteni az otthoni filinget, mert 2 monitorom van ben, így egyiken nézem a TV-t, a másikon dolgozok:DDD
Még nem hallottunk semmit, hogy mikor kell rendesen bejárnunk, de úgy tippelünk, hogy tavasztól, illetve onnantól, hogy az oltásokat megkapjuk...
Én nem szoktam áttelepülni, mert pont egy teljesen fehér és üres fal előtt ülök a konyha asztalnál:D
A hajamat megcsinálom minden reggel, de a pizsit nem biztos, hogy átveszem délnél előbb.
A kollégáimmal napi szinten szoktunk video megbeszéléseket tartani, és csak vihogunk egymáson, ha kiszúrjuk, hogy még pizsiben ül ott valaki;)
Nem hazudok.
Elírás történt, van ilyen. Kicsit zavaró volt az elején.
A videókonferencia más dolog, igen.
Még a tolmácsoknál is előfordul, de nálunk fordítóknál nem. Nálunk mailben zajlik, aminek zajlani kell. :D
Micsoda kultúr lény vagy!
Ja nem is! 😃😃😃😃
"Korrigálták a címet."
HAZUGSÁG senki se nyúlt a címhez az maradt ami volt (és tökéletesen helyes... HO-BÓL és NEM BA...a gyökerek kedvéért)
Home office-ban is, ha egy videokonferencia van meg kell jelenni.
Asztal alatt lehet melegítő, de a kamera elé nem pizsamában, borzosan, fogkefével a számban ülök.:)
Ezekre előre megadják az időpontot és felkészülök rá szakmailag és megjelenésben is. Sőt, sokan háttér miatt áttelepülnek addig a lakás egy kellemesebb helyére is, mint a konyhaasztal.:)
Igen, tudom, sokkal pörgősebb vagy, mint én. Szerencsére. :D
Én már nem szeretnék bejárós munkahelyet, sokan már nyugdíjasok az én koromban.
Viszont hogy szereted a kollégáidat, az szinte áldásnak mondható. Óriási pozitívum.
Én is kellemes Szilveszter éjt és boldog új évet kívánok!
Ja!
Lekvárosbuktának üzenem, hogy volt szerencsém olvasni az azóta törölt - nekem szóló hozzászólását, mi szerint nem vagyok normális. Ki mint él, úgy ítél. :P
Neked is szép napot, és boldog(abb) új évet kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Második cukorgyógyszertől is rosszul vagyok
- Én vagyok hülye? Vagy rosszul állok az élethez? Mit gondoltok?
- Igaz, hogy a reggeli rosszullétek jobban kínoznak ha lányt vársz? Olyan kismamák válaszára vagyok kíváncsi akik megtapasztalták mind2-őt.
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Gyed után visszamennék a mukahelyemre. Jelenleg szabadságon vagyok. Jár a fizetésemelés?
- GYED extrára vagyok jogosult visszamenőlegesen, mennyi idő után utalják?