Gyed után visszamennék a mukahelyemre. Jelenleg szabadságon vagyok. Jár a fizetésemelés? (tudásbázis kérdés)
Szia! Törvény szerint csak a kötelező emelést kell megkapnod. Szóval ha volt azóta kötelező x %-os emelés és minden dolgozó megkapta, akkor neked is meg kell kapnod. De ha csak olyan pofára szóló emelés volt akkor Te hiába kéred.
Én szeptember közepétől leszek visszavéve állományba és mivel a közalkalmazottak bérét nem emelték kötelezően 2008 ösz óta, így ugyanannyival megyek vissza. Sajnos ez van.
Ha nem emelték a munkabéredet arányosan a fizetésekhez képest,az jogellenes sajnos.
ÁÁ ne izgulj minden ok lesz,csak a kissebb cégek szeretnek sunnyogni meg sumákolni,egy esetleges per hallatán hipp-hopp mindent megkapsz amit jár.
Jár,neked is,hiszen állományban vagy attól,hogy nem vagy aktív.
Nekem mindig küldte Gyed és Gyes alatt is a munkáltató a papírt,hogy mennyit emelkedett a munkabérem.
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Szerintetek ha kiveszek a hónapban pl. 6 nap szabadságot akkor a fizetésem kevesebb lessz?
- Gyesről visszamennék dolgozni, de előtte fizetésnélküli szabadságra mennék. Van ennek akadálya?
- Ha gyesről megyek vissza dolgozni, hány évre visszamenőleg adják ki a szabadságot?
- Gyes után mennyi szabadság jár? Mi a teendő a munkahelyemmel, ha már nem akarok visszamenni? Hogy érdemes leszámolni?