Szerintetek ha kiveszek a hónapban pl. 6 nap szabadságot akkor a fizetésem kevesebb lessz? (tudásbázis)
Az évi rendes szabadság esetén nem lesz kevesebb a fizetésed. Csak akkor, ha fizetés nélkülire mész.
Egyébként az én párom pl. ha szabira megy 1 büdös forintot nem kap! Szóval, ilyen is van!:(
Én úgy tudom, hogy a betegszabadság 80%, a táppénz meg 60%.
A munka törvénykönyve szerint a szabadság időtartamára átlagkereset illeti meg a dolgozót.
Az átlagórabért(hosszantartó) betegállomány illetve igazolt távollét,tartós egyműszak(többműszakos szerződés esetén)csökkentheti de egyébként valószínű hogy még többet is kapsz arra a 6 napra mintha bent lennél.
A 90001 jogcímű 2010 évi rendes szabadságod (ha még nem vetted ki az összeset) után teljes fizetést kell h kapj!
Éves szinten elmehetsz 15 nap betegszabadságra, ekkor a béred 70%-át kapod.
Ha ezen felül még beteg vagy, akkor az már táppénz, arra már csak 60% jár!
Ez biztos, mert most voltam törvénymódosításokról szóló konferencián!
rendesen be volt jelentve, és azután kapta a fizut
hogy hogy oldották meg hogy mégis kevesebb volt akkor passz
de már mindegy, nem ott dolgozik....
Már bocsika, de én abszolút megtörtént méghozzá saját tapasztalatot írtam le, hogy ez nem így működik alap esetben rendben elfogadom.
De még hogy lehetetlen....
a mai világban mi lehetetlen?
Ha ez így történt akkor ez így történt akár elhiszed nekem (vagy más) akár nem.
Több évig éltünk úgy hogy ha szabin volt a párom kevesebb volt a bére....
Max annyi a lehetetlen ebben hogy lehetetlen volt megélni belőle...
De bocsi hogy leírtam egy nem alap esetet is....
Időnként olyan lehetetlen dolgokat tudtok irni, már elnézést!
A szabi az átlag fizetés alapján van elszámolva. Természetesen ha valaki több műszakban dolgozik, akkor nem jár neki a műszakpótlék, hiába az éjszakás napján veszi ki a szabit.
Szabi miatt levonni????? Ilyen nincs! Évente jár x nap szabi, ha valaki kiveszi, akkor átlagbér, ha nem tudja kivenni, akkor a cégnek ki kell fizetnie szintén átlagbérrel.
Nem fizetésnélkülire ment, hiszen azokra a napokra is kapott pénzt csak nem annyit mint azokon a napokon mikor bent volt....
Ahogy írtam elméletileg ugyanannyit kéne kapnia mintha minden nap bent lett volna, de a mai világban sok cég ezzel is játszik mert tudja úgysem tehet a munkás semmit.
De legyen szerencséd Szines virág kapj ugyanannyit :)
szerintem ez csak akkor lehetséges,ha fizetés nélküli szabira megy valaki.:-)
mondani kell,h szabira mész,mindenkinek jár minimum 20 nap egy évben.ezen felül lehet fizu nélkülire menni,gondolom akkor,ha elfogyott,vagy valami olyan dolgod van,ami huzamosabb ideig tart.
de ez a 6 nap,ha még van ennyi szabid,akkor fizetéssel kell,h járjon és akkor nem lesz kevesebb a fizud.:-)
Szines világ! szerintem érdeklődj a munkahelyen hogy ott hogy működik
mert én ha egész hónapban szabin vagyok (ameddig van szabim) ugyanannyit kapok mintha itt lennék.
de pl a párom volt munkahelyén ugyanúgy bejelentve mindig kevesebb volt a fizuja ha szabin volt...
Átlag kereset!
Elméletileg ha műszakozol (délután, éjjel) és hivatalos a béred akkor még akár jobban is kijöhetsz mintha egész hónapban dolgoztál volna!
Szia
Mindenhol máshogy
elméletileg ugyanúgy kéne mint a munkanapokat, de sok helyen mégis máshogy így kevesebb lesz a fizud.
ez munkahelye válogatja így a munkahelyeden érdeklődj
A szabitól nem függ a fizetésed.
Arra is teljes bér jár.
Én 12 napot vettem ki, mégis ugyanannyi maradt a fizum :)
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Nem jövök ki a fizetésemből. Havi 50 ezer hiányzik hozzá...
- Naturizmus, avagy testi szabadság.)
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- Gyed után visszamennék a mukahelyemre. Jelenleg szabadságon vagyok. Jár a fizetésemelés?