Ha gyesről megyek vissza dolgozni, hány évre visszamenőleg adják ki a szabadságot? (tudásbázis kérdés)
igen, a 24 hét + 6 hónap az kb 1 évnyi szabi
Már nincs az a régi rendszer, hogy 3-4-5-6 hónap szabik is felhalmozódtak
A felhalmozódott szabadság kiadása
A gyermekkel otthon töltött idő munkaviszonynak számít, azonban nem a teljes időtartam alapján jár szabadság a munkavállalónak. A dolgozót az igénybe vett szülési szabadság (legfeljebb 24 hét) időtartama és a gyermek gondozása céljából igénybe vett fizetés nélküli szabadság első 6 hónapja alapján számított szabadság illeti meg. E szabadságot a munkáltató a fizetés nélküli szabadság megszűnésétől számított 60 napon belül köteles kiadni. Így a GYES-GYED-ről visszatérő munkavállaló részére rendszerint a felhalmozódott szabadság kerül rögtön kiadásra. A szabadság pénzben való megváltása kizárólag a munkaviszony megszüntetése előtt lehetséges.
Én kivettem az összes éves szabim, mikor elmentem szülni.
Így 1 teljes (munka)évet voltam otthon, 18 nap járt.
Sziasztok.
Ha gyesrol megyek vissza dolgozni, hány évre visszamenőleg adják ki a szabadságot?
2016.aprilisban jöttem el tappenzre. De valaki azt mondja, hogy csak egy évre járó szabadság jár.
További ajánlott fórumok:
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Gyed után visszamennék a mukahelyemre. Jelenleg szabadságon vagyok. Jár a fizetésemelés?
- Gyesről visszamennék dolgozni, de előtte fizetésnélküli szabadságra mennék. Van ennek akadálya?
- Gyes után mennyi szabadság jár? Mi a teendő a munkahelyemmel, ha már nem akarok visszamenni? Hogy érdemes leszámolni?
- Gyesről visszamennék dolgozni-mire számíthatok? Mik a jogaim?