"Barnácska" csokoládé szelet recept
A "Barnácska" csokoládé szelet hozzávalói:5 dkg főzőcsokoládé
5 dkg margarin
20 dkg cukor
2 tojás
5 dkg liszt
5 dkg darált dió
1 vaníliás cukor
A "Barnácska" csokoládé szelet elkészítési módja:
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük a margarint. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Kivajazunk, és kilisztezünk egy tepsit, belesimítjuk a masszát, majd alacson hőfokon 20-30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje megsült, a belseje pedig kicsit krémes maradt. Kockákra vágva tálaljuk
Igen jól mutat tortaként is. Ez esetben ajánlom a kör alakú sütőformát. Oszd 3 felé a tésztát és így süsd meg. A tetejére való krémet oszd két felé. Ha toraként csinálom szoktam zselét tenni a tésztájába, így még finomabb. A külsejét borítsd be tortabevonóval, és díszítsd kedved szerint (én a karamellás szaloncukorból szoktam rózsákat csinálni :) )
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 297e02583e, 2011. okt. 12. 18:47
A "barnácska" csokoládé szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.