Barackos Pavlova-torta recept
A Barackos Pavlova-torta hozzávalói:
6 tojásfehérje
25 dkg porcukor
1 tk. kukoricaliszt vagy rizsliszt
1 tk. fehérborecet vagy almaecet
20 dkg őszibarack (sárgabarack, szilva, mangó, más szeletelhető gyümölcs)
1 nagy dobozos (450 ml) tejszín vagy Hulala
Bourbon vaníliás cukor
A Barackos Pavlova-torta elkészítési módja:
Robotgéppel keményre verjük a tojásfehérjéket, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, végül a lisztet és az ecetet 1-2 mozdulattal belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kört rajzolunk, rákanalazzuk a habot. 120-140 fokon (sütőtől függően) szárítjuk kb. 50-60 percig. Tálalásnál a tejszínhabot rákenjük a sült fehérjehabra és ráhalmozzuk a gyümölcsöt.
A barack vagy egyéb gyümölcs nagyon finom, ha kissé megpároljuk, porcukorral vagy mézzel összeforgatjuk, de vigyázzunk, hamar megéghet. Az ecet furcsán hangzik, de segít, hogy ne essen össze a hab, az ízén nem érződik!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Liselotte, okt. 17. 11:08
A barackos pavlova-torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.