Preckedli recept
60 perc
A Preckedli hozzávalói:
Fél kg liszt
20 dkg sertészsír
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kristálycukor
csipet só
1 csomag sütőpor
1 tojás
2 tojás sárgája
reszelt citromhéj
rum vagy rumaroma
A tetejére:
15 dkg vágott dió
10 dkg kristálycukor
1 tojás fehérje.
A Preckedli elkészítési módja:
A lisztet elmorzsolom a zsírral. Addig morzsolom, míg minden lisztszemcse átitatódik a zsírral. Ezután hozzáadom a sót, cukrokat, a sütőport, az egész tojást, és a sárgájákat. Reszelek bele egy egész citromnak a héját, és teszek bele vagy 3 evőkanál rumot, vagy egy üvegcse rumaromát. Szépen összegyúrom a tésztát, majd hűtőben hagyom pár órát, vagy egy egész éjszakát. A tojásfehérjét kissé elhabarom, a cukrot és a tört diót pedig egy lapostányéron elkeverem. A tésztát elnyújtom kb fél-egy centi vastagságúra rétesliszten, tetszőleges formákkal kiszaggatom, a tetejét megkenem az elhabart fehérjével, majd belemártom a tojásos felét a cukros dióba. Tepsire rakom, hagyok helyet bőven közöttük, mert sütés közben nőni fognak. 180 fokon sütöm, nagyjából negyed órát. Amikor már színük van, akkor jó, én szeretem kicsit megkapatni őket, mert akkor a dió finomabb a tetején.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: truxovics, okt. 1. 12:44
A preckedli elkészítési módja és hozzávalói.