Hóvirág sütemény recept
70 perc
A Hóvirág sütemény hozzávalói:
150 gr kétszersült
4 tojás szétválasztva
1,5 l tej
4 ek liszt
8-10 ek cukor
vaníliás cukor és mazsola ízlés szerint
csipet só
2-3 ek baracklekvár
A Hóvirág sütemény elkészítési módja:
A tejet felteszem melegedni egy csipet sóval, a vaníliás cukorral és a sima cukorral. Amíg melegszik a tojások sárgáját és a lisztet, pár kanálka meleg tejjel simára keverem. Amikor gőzölni kezd a tej a tojásos masszát a tejbe csorgatom és egyneművé keverem. Az a jó állag, ha még folyékony, de azért van egy kis sűrűsége. Nem kell teljesen besűríteni. A kétszersülteket elkezdem a tepsibe letenni, fedjük be vele a teljes telpsit. Savanykás baracklekvárt melegítsünk fel, hogy folyékony legyen, és ecsettel kenjük meg a kétszersülteket. Ezután a főzött krémmel bevonjuk. Meg lehet szórni mazsolával itt, de el is hagyható. Addig rétegezzük, amíg elfogy a kétszersült, és a krém is, a kétszersülteket pedig mindig kenjük át a baracklekvárral. Ha kész a rétegezés, sütőben 180 fokon kb 20 percig sütni kell, majd a tetejére felverjük a tojások habját a maradék baracklekvárral jó keményre, ezzel vonjuk be a teljes süteményt, majd a sütőben kb 10 perc alatt készre sütjük. Figyeljünk, hogy ne égjen meg a hab.
Ha teljesen kihült a sütemény, akkor lehet szépen szeletelni.
Legutóbb az Aldiban találtam klasszikus szögletes kétszersültet, 650 grammos kiszereléssel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elbb, aug. 1. 12:37
A hóvirág sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.