Savarin recept
70 perc
Zsírszegény
330 kcal
17 gramm
40 gramm
125 gramm liszt
75 milliliter tej
3 gramm szárított élesztő
Egy tojás
20 milliliter étolaj
1 teáskanál vanília kivonat
1 evőkanál cukor
fél citrom reszelt héja
Szirup:
140 gramm cukor (kétfelé osztva)
350 milliliter víz
50 milliliter rum
Összeállításhoz:
250 milliliter tejszín
1 evőkanál porcukor
Mehet bele néhány kimagozott cseresznye
A Savarin elkészítési módja:
-langyos tejben elkeverni a cukrot és az élesztőt. Félretesszük - a tészta többi hozzávalóját felverni, majd hozzáönteni az élesztős cukrot. - akkor lesz jó, ha már ragacsos. - tálba tesszük a masszát, majd lefedve háromnegyed óráig félretesszük, hogy megnőjjön. - muffin formákat elővenni, majd megtölteni azokat az elkészült keverékkel háromnegyedig, majd megint félretenni fél óráig. -170 fokon 20-25 perc alatt megsütni A sziruphoz a cukor felét és 50 milliliter vizet egy lábosban tegyük fel főni, amíg barna lesz. Ekkor hozzáönteni a maradék vizet, cukrot és rumot. Még egy keveset főzni, amíg a cukor elolvad. Szobahőmérsékletűre lehűtjük. Miután a sült tészták és a szirup is kihűlt, levágjuk az előbbiek tetejét és a szirupba tesszük egyenként egy percig. Habosra verjük jól a tejszínt és a két kis lap közé tesszük. Legyen egy napig a hűtőben, kevés szirupot öntsünk még a tálba, hogy felszívhassa. Lehet díszíteni cseresznyékkel.
Ezt a süteményt a XIX. században alkották meg Párizsban.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Ruslan, júl. 16. 00:05
A savarin elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.