Dargin Khinkali recept
200 perc
Szénhidrátszegény
400 kcal
50 gramm
Fél élesztő, 6 deci tej, 4 tojás, 1 kiló liszt, 10 evőkanál cukor, 10 deka vaj, 1 teáskanál só
15 deka dió
görögszéna
Khmeli suneli (nem muszáj)
olaj
A Dargin Khinkali elkészítési módja:
Tegyük az asztalra az összes hozzávalót, ami kell és ott a listán. A lisztet szitáljuk át és tegyük hozzá a sót. A vajat olvasszuk meg és kicsit hűlve keverjük a liszthez. Ezután mehetnek bele a tojások, a cukor és az élesztős tej. Össze kell keverni. Kézzel gyúrjuk meg a tésztát, amelyet a jobb minőség és a stabilitás elérése érdekében gyúrás közben vágjuk hozzá többször a tálhoz, amíg elválik az edénytől. Egy óráig kell kb. keleszteni, miután duplájára nő. A diót apróra kell összetörni géppel vagy egyszerűen egy sodrófával sima felületen. Megint a sodrófával a tésztát ki kell nyújtani és aztán megkenni olajjal. Ezután rászórjuk a megtört diót és a listán leírt fűszereket. A töltelékes tésztát keményen és szorosan feltekerjük (henger alak), majd keresztben feldarabolni kb 15 részre. Hagyjuk így negyed óráig. Vízgőz fölé tesszük a khinkali darabjait húsz percig. Tálalható sajtok vagy mártások mellé is. Ilyen szósz lehet például a Tsakhton Kell 50 gramm őrölt dió, amelyet tegyünk mély falú edénybe. Adjunk hozzá 5-6 szál petrezselyem zöldet és kettő szál kaprot. Ezután 3 darab közepes méretű csípős paprikából kivesszük a magokat, majd nagyon apróra vágjuk. 1 liter tejföl, 1 gerezd fokhagyma kell még hozzá.
Sok sikert.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Ruslan, júl. 12. 17:15
A dargin khinkali elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.