Olasz tejszínes tészta garnélarákkal recept


1 csomag olasz tészta
2 ek olívaolaj
500 gramm pucolt garnélarák
4 gerezd fokhagyma, apróra zúzva
1 marék koktélparadicsom, felezve
60 gramm friss spenótlevél
2 dl főzőtejszín
50 gramm parmezán sajt
1/2 ek pirospaprika
só és bors ízlés szerint
Az Olasz tejszínes tészta garnélarákkal elkészítési módja:
A tésztát a csomagolás szerinti útmutató segítségével készre főzzök. Olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felmelegítünk, a garnélarákot és rózsaszínre sütjük. Ez körülbelül 2-3 perc oldalanként. Kivesszük a serpenyőből és félretesszük. Ugyanabba a serpenyőbe tegyük a fokhagymát és kb. 1 percig pirítsuk. Adjunk hozzá a paradicsomot és spenótot, rottyantsuk össze, amíg a spenót össze nem esik. Adjuk hozzá a tejszínt és parmezán sajtot, kevergessük addig, amíg a szósz sűrűsödni nem kezd. Ez kb 3-4 perc. Visszatesszük a garnélarákot a serpenyőbe, átmelegítjük és ízesítjük pirospaprikával, sóval és borssal. Végül mehet bele a tészta.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: fülemüledal, 2024. jún. 12. 14:10
Az olasz tejszínes tészta garnélarákkal elkészítési módja és hozzávalói.