Spagetti garnélás raguval recept
A Spagetti garnélás raguval hozzávalói:6 db koktélparadicsom
15 dkg spagetti
20 dkg garnélarák
1 db hagyma
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 dl fehérbor
2 ek olívaolaj
1 dl főzőtejszín
6 db bazsalikom levél
só
őrölt bors
chilipaprika
2 ek citromlé
A Spagetti garnélás raguval elkészítési módja:
A spagettit bő, sós vízben kifőzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és rádobjuk az apró kockára vágott hagymát. Nagylángon, egy percig pirítjuk, majd a fokhagymát is hozzáadjuk. Ezután következik a félbevágott koktélparadicsom,az apróra vágott chili és a garnéla. Tovább pirítjuk, majd ráöntjük a fehérbort. Ízesítjük sóval, borssal, rászórjuk az összevágott bazsalikomot. Kicsit öszzefőzzük, majd ráöntjük a főzőtejszínt. Ha újra felforrt,ízesítjük citromlével és a kifőtt tésztára öntjük. Összekeverjük és forrón tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. nov. 16. 08:19
A spagetti garnélás raguval elkészítési módja és hozzávalói.