Spenótos-sonkás nokedli recept
A Spenótos-sonkás nokedli hozzávalói:30 dkg fagyasztott spenótpüré
40 dkg nokedli
só
bors
2 dl tejföl
fokhagyma
10 dkg reszelt sajt
20 dkg pulykamellsonka
Nokedli:40 dkg liszt
1 tojás
só
olaj
A Spenótos-sonkás nokedli elkészítési módja:
Először a nokedlit készítjük el. A lisztet a tojással, sóval és annyi vízzel keverjük össze, hogy könnyen keverhető massza legyen. Lobogó, sós vízbe szaggatjuk, egyszerre inkább kevesebbet. Kb. 10 percig forraljuk, közben többször megkeverjük, nehogy az alján leragadjon. Ha feljön a tetejére, leszűrjük a nokedlit, leöblítjük. Lecsöpögtetve elkeverjük kevés felmelegített olajjal. A kész nokedlihez adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével törjük össze, keverjük bele a tejfölbe és öntsük a spenótos nokedli tetejére, majd szórjuk meg a reszelt sajttal és a kockára vágott pulykamellsonkával.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. nov. 11. 22:40
A spenótos-sonkás nokedli elkészítési módja és hozzávalói.