Rántott kovászos uborka recept
20 perc
A Rántott kovászos uborka hozzávalói:
Kovászos uborka
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa
Só
Ízlés szerint kapor, fokhagymapor
A Rántott kovászos uborka elkészítési módja:
A kovászos uborkákat a méretüktől függően vágjuk ujjnyi hasábokra! A lényeg, hogy kényelmes, mártogatásra alkalmas, hosszúkás darabokat kapjunk. Hogy a panír rajta maradjon, fontos, hogy majdnem száraznak kell lennie, ezért a levét fel kell itatni konyhapapír segítségével. Ezután a megszokott módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ha valaki szeretné megbolondítani, a lisztbe a só mellé szórhat egy kis kaprot, fokhagymaport is. Forró olajban néhány perc alatt ropogós barnára sütjük.
Mártogatóshoz is használható, de önmagában is ízélmény.
A sima csemegeuborkát és a nyers uborkát is ki lehet rántani hasonló módon.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: fülemüledal, jún. 5. 17:11
A rántott kovászos uborka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.