Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Rántott kovászos uborka recept

Rántott kovászos uborka recept

Elkészítési idő 20 perc

A Rántott kovászos uborka hozzávalói:
Kovászos uborka
Liszt
Tojás
Zsemlemorzsa

Ízlés szerint kapor, fokhagymapor


A Rántott kovászos uborka elkészítési módja:
A kovászos uborkákat a méretüktől függően vágjuk ujjnyi hasábokra! A lényeg, hogy kényelmes, mártogatásra alkalmas, hosszúkás darabokat kapjunk. Hogy a panír rajta maradjon, fontos, hogy majdnem száraznak kell lennie, ezért a levét fel kell itatni konyhapapír segítségével. Ezután a megszokott módon panírozzuk: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Ha valaki szeretné megbolondítani, a lisztbe a só mellé szórhat egy kis kaprot, fokhagymaport is. Forró olajban néhány perc alatt ropogós barnára sütjük.

Mártogatóshoz is használható, de önmagában is ízélmény.
A sima csemegeuborkát és a nyers uborkát is ki lehet rántani hasonló módon.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A rántott kovászos uborka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook